- De løfter fram smaken av Valdres til folk over hele landet

Turid og Jørn Wangensten og Valdresmeieriet mottok prisen for "Årets Valdresambassadør 2024" under Valdreskonferansen 15. oktober. (Foto: Lene Hovi)

Under Valdreskonferansen på Radisson BLU Mountain Resort Beitostølen tirsdag 15. oktober, ble Valdresmeieriet kåret til Årets Valdresambassadør. Det er Visit Valdres som deler ut prisen som kan gis til en person eller organisasjon som har gjort Valdres kjent nasjonalt og/eller internasjonalt på en positiv måte.

En jury på seks personer fra næringsliv og det offentlige Valdres har funnet Valdresmeieriet verdig til prisen. Juryen peker blant annet på at Valdresmeieriet bidrar til å både bevare og utvikle lokale arbeidsplasser samt kombinerer gamle håndverkstradisjoner med moderne innovasjon.

- Valdresmeieriet er en virksomhet som i mange år har jobbet for å løfte fram smaken av Valdres til folk over hele landet. For det er god smak årets vinner er kjent for. De har skapt unike produkter, basert på det beste Valdres har å by på av råvarer, sa daglig leder i Visit Valdres, Merete Hovi, da hun overrakte prisen.

Juryen fremhever i tillegg at produktene til Valdresmeieriet vinner priser, både nasjonalt og internasjonalt, godt forankret i lokale naturressurser og lokale mattradisjoner. De sikret seg også tre stjerner i matverdenens Oscar-utdeling «Great Taste» for sin Bufar ost. Dette er den høyeste utmerkelsen som deles ut under konkurransen.

- Det er ingen tvil om at vinneren av Årets Valdresambassadør jobber med et hjerte for Valdres og er en stor bidragsyter til å løfte frem regionens mattradisjoner, og er derfor en verdig vinner, påpeker Hovi.

Vi gratulerer Valdresmeieriet som vinner av Årets Valdresambassadør 2024!

Søk ting å gjøre

Type:
Sted:
Sted
Navn / nøkkelord: